Biodata Penuh Pelakon Kanak-Kanak 7 Hari Mencintaiku '' Buntat '' Yang Mengejutkan Anda

2
COM


Nama Penuh : Mohd Ariff sebagai Buntat
Umur : 12 Tahun
Filem : Jibam (2017)
Asal : Jitra Kedah

Buntat ,,,,,anak tokey roti canai Pak Mutalib Jitra ,,,,,,,pandai dia berlakon ,,,,,,,,,sekarang dah bergaya ,,,,,dulu pakai seluar pendek jaa ,,,,,,,



Kena Tunggu Bisul MASAK Baru PICIT Doktor DEDAHKAN Amalan Tunggu Bisul MASAK Boleh BAHAYAKAN Kesihatan

0
COM


 

Anda Sedia BERPERANG! Jadilah GENERAL yg BIJAK. Musuh tu hanya di badan anda..iaitu BISUL si durjana. Banyaknya kes BISUL di klinik doc hari ni. Doc sembelih/bedah buang bisul tu. Buat dressing tiap hari sampai ok.
bis
Tau tak mengapa stgh org kena bisul, stgh lagi tak?
  1. Apa tu bisul?
    Bisul adalah benjolan merah pd kulit yg sakit & berisi nanah. Ia akibat infeksi bakteri pd folikel/lubang bulu badan dikulit kita.
Ni Doc nak cerita sikit Step2 terbentuk bisul.
  1. Badan anda ada tahanan atau TENTERA atau antibodi/immunity supaya kulit anda cantik segar selalu. Klu le TENTERA anda lemah hihihi kuman atau MUSUH akan attack/serang le anda. Leh tu anda mesti jadi GENERAL yg BIJAK bagi 1 batalion TENTERA untk jaga tubuh badan anda! Klu batalion anda X kuatkalah le anda. Klu dah kibar BENDERA PUTIH jadi le bonjolan merah pd kulit anda yg asalnya mendatar. Ia dipanggil CELULITIS. atau kulit merah merinin!!
    2.Kulit di sekitar BENJOLAN tu mkin merah, bengkak, & terasa hangat jika disentuh sbb infeksi sbb di situ le tempat petempuran dlm MEDAN PEPERANGAN.
    3. Di medan peperangan tu TENTERA anda aitu CELL DARAH PUTIH lawan mati-matian dgn musuh KUMAN. ramai terkorban dikedua2 belah pihak. Maka BENJOLAN bertambah besar & berisi NANAH.. iaitu titik putih di bagian puncak benjolan.Ia terdiri drp Tentera2 & musuh2 yg TERKORBAN dlm peperangan tersebut. HihihiKlu batalion anda kuat & MENANG ini bisul tak terjadi anda terus sehat kembali ! MERDEKA! MERDEKA!!
    4. Klu batalion anda lemah & KALAH Terima le PADAHnya!! :>>>
    Bisul tu memBESAR lgi sakit! Dari saiz Bukit Bendera ke saiz Genting Highland. Lama2 jadi Gunung Kinabalu. Apa lagi tunggu MELETUP je. Klu meletuphihihi habis lava gunung (nanah) tu terhembur2 keluar dgn darah sekali sampai meleleh le.baru rasa lega nu.
    5.Klu batalion anda kalah lagi, anda sbgai General minta le bantuan. Klu nak Musuh akan attack Penang( kawasan punggung dipaggil: BISUL) . Lepas tu merebak & attack Selangor ( bisul kawasan mata : dipanggil KETUMBIT) dan terus ke PUTRA JAYA ( Bisul Kawasan kepala dipanggil di panggil : SAWAN). Nama je lain tpi benda tu sama BISUL juga. Anda Sbgai General yg bijak tambah je TENTERA ELITE tambahan nihihihi iaitu mkn le ANTIBIOTIK untuk lawan kuman bersama darah putih anda.
Tu le silap kita terpengaruh org dulu2. Depa kata: Klu ada bisul, tunggu bagi MASAK dulu atau tunggu ada PUNAT dulu. Fikiran yg kolot ni JANGAN TURUTI. klu bisul dah BESAQ & MEREBAKsapa yg sakit? Anda Org yg kena busul ke? atau org yg nasihat suruh bagi bisul tu masak ke? Ada pi tambah BAJA lagipi buh rumput le, kunyit le, sarang serangga angkut2leaduuh busul lagi MENGGANAS!!
6.Lagi satu, Klu batalion anda kalah cari le MUSUH dlm SELIMUT. Ni le yg kita marah ni yg DURHAKA pd negara.. hihihi musuh dlm selimutSI KENCING MANIS. Gula dlm badan ni boleh bagi BAJA untuk MUSUH kuman bisul tu biak lalui darah ke lokasi lain. Ia boleh pi mana pun boleh..ke tulang, jantung dan ke otakMAUT!!.
7.Waspada musuh negara durjana ni KUMAN amat bahaya!! Nama GENERAL MUSUH anda di bisul adalah bakteria Staphylococcus Aureus. Bakteri ni dpt temukan pd kulit anda sentiasa. Hanya tunggu nak attack anda bila PERTAHANAN anda LEMAH! Be Alert selalu ye!!
Harap anda faham EXPLANATION doc.
  1. Cara merawat bisul.
    1. Penting jaga kebersihan kulit anda. Jangan MANDI KERBAU cukup le.
    2. Mkn ubat tahan sakit & demam jika perlu. Antibiotik diberi doktor.
    3.Klu bisul pecah..cuci dgn air suam, Dettol atau EUSOL.
    4. Picit keluar semua nanah & tutup dgn Gauze/ kain sterile. Gantikan gauze jika di basahi nanah.
    5 Jangan lupa cuci tangan dgn air & sabun sebelum & selepas dressing bisul.
    6. Klu bisul tak pecah, doc/ doktor anda akan buat hirisan/bedah & buangkan nanah tu dlm keadaan bius. Klu tak bisul tu nanti merebak ketempat lain.
Jaga kesihatan anda ya. Bestnya jika kita sehat nu!! Alhamdulillah. MERDEKA! MERDEKA!!
Kredit: Dr. Abdul Rahim
Sumber: beliabaru



12 ARTIS MALAYSIA YANG ADA PHD TAPI SENGAJA TAK DICERITAKAN KEPADA UMUM NOMBOR 7 PALING TAK DISANGKA - SANGKA

0
COM

gfdhgfjfg.jpg


1-NAJWA MUHYIDDIN


Anak kepada Timbalan Perdana Menteri ini merupakan siswazah jurusan Kejuruteraan Elektronik dari Melbourne, Australia. Namun pelantun suara lagu Got to Go ini memilih untuk menyambung pengajian di Kolej Muzik Berklee, Massachusetts, Amerika Syarikat demi mengejar cita-cita menjadi penghibur terbaik.

2- Lisa Surihani
Pelakon Istanbul, Aku Datang ini bukan semata-mata aktres berwajah kacukan yang menggunakan kecantikannya meraih kerjaya dalam bidang peragaan dan lakonan. Lisa memiliki Ijazah Undang-Undang dari Kolej Universiti Help dan Universiti Aberystwyth di Wales, United Kingdom.

3- Yuna
Dia mungkin antara penyanyi/penggubah lagu yang paling terkenal di Malaysia dan mampu menempa nama di persada antarabangsa. Namun tidak klise seperti pemuzik jalanan, Yuna memiliki ijazah dalam bidang Undang-Undang dari Universiti Teknologi Mara, Shah Alam (UiTM).


4- Daphne Iking
Personaliti TV terkenal, Daphne Iking, atau kini mesra dengan nama Dahlia merupakan pemegang Ijazah Sarjana Muda dalam Penyiaran (Filem, TV dan Radio) dan pada tahun 2004, memperolehi Ijazah Sarjana dalam Komunikasi. Kedua-dua pencapaian akademik tersebut diperoleh dari Universiti Sains Malaysia di Pulau Pinang.

5- Ahmad Idham
PaDa tahun 2011, pengarah terkenal Ahmad Idham dikhabarkan telah mendaftar di Universiti Utara Malaysia (UUM) dan mengambil kursus Ijazah Kedoktoran (PhD) dalam bidang industri. Pengarah Remp-It yang memiliki Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Perakaunan dari UiTM Shah Alam ini akan menghasilkan tesis PhD berasaskan bidang perfileman tempatan cabaran, permasalahan dan cara mengatasi halangan terbabit.

6- Sudirman Hj Arshad
Allahyarham Sudirman Arshad merupakan antara artis tempatan yang dikenali kerana memiliki pencapaian akademik yang cemerlang. Bukan sahaja dia menolak biasiswa untuk menyambung pengajian dalam bidang perubatan, Sudirman juga mempunyai Ijazah dalam bidang Undang-undang dari Universiti Malaya dan pernah menjadi peguam.

7- Datuk Aznil Hj Nawawi
Personaliti TV, pelakon dan penyanyi ini juga merupakan alumnus Universiti Malaya yang memiliki Ijazah Sarjana Ekonomi. Namun begitu, personalitinya yang ceria dan minat mendalam dalam media membolehkan Aznil mengubah haluannya dan menempa nama dalam bidang penyiaran.

8- Fazley Yaakob
Tidak kisahlah jika suatu masa dulu ijazah kedoktorannya dikatakan palsu, Fazley masih memiliki Ijazah dalam bidang Pentadbiran dan Perdagangan dari Victoria University of Wellington, New Zealand.

9- Jason Lo
Bintang muzik Irish-Cina kelahiran Kuching, Sarawak ini merupakan seorang graduan dalam bidang Perakaunan di University of Hull selain Ijazah Sarjana dalam bidang Kewangan di Webster Graduate School in London.

10- Kaer Azami
Selepas bekas peserta Akademi Fantasi Musim 2 ini menyambung pengajiannya di Jakarta, Indonesia selama empat tahun dalam bidang Perniagaan, penyanyi bersuara R&B ini merancang untuk sambung pengajiannya untuk peringkat master di London pula.

11- Aishah
Penyanyi terkenal 90-an, Wan Aishah Wan Ariffin atau mesra dengan nama Aishah ini pernah terbang ke New Zealand untuk menyambung pengajian dalam bidang Sains Politik di Universiti Auckland. Walau bagaimanapun atas beberapa faktor, dia akhirnya memperoleh ijazah dalam bidang Pendidikan Kanak-Kanak.

12- Azhar Sulaiman
Pelakon Keluarga Iskandar ini memiliki diploma Senibina dari UiTM Shah Alam pada tahun 1994, Ijazah Sarjana dalam bidang Senibina dari University of Newcastle Upon Tyne di United Kingdom pada tahun 1997, Ijazah Senibina/Pengajian Lanjutan dari University of Kingston Upon Thames, London pada tahun 1999 dan Professional Practice dalam bidang Senibina University of Westminster, London pada tahun 2001.

ISU AMENG TERIMA LAGU SENDIRI DI FINAL GV.. INI PENDEDAHAN MENGEJUTKAN ASTRO!!

0
COM




Bintang GegarVaganza 3 (GV 3), Ameng Spring telah berjaya melayakkan diri ke konsert minggu akhir yang berlangsung pada Ahad hadapan.

Namun begitu, timbul pertikaian apabila Ameng ditugaskan untuk menyanyikan lagu sendiri di konsert minggu akhir.

Di segmen 'Ada Lagu Ada Lagi' pada konsert separuh akhir yang berlangsung malam tadi, hos GV 3, Nabil Ahmad dan Jihan Muse mengumumkan vokalis kumpulan Spring itu bakal menyanyikan lagu sendiri yang berjudul Bourgenvilla dan Romantis.

"Astro memberi kelonggaran kepada bintang GV 3 untuk memilih lagu yang bakal mereka nyanyikan. Sebelum ini pun ramai bintang GV pada musim terdahulu menyanyikan lagu mereka sendiri.

"GV disertai oleh penyanyi profesional, bukan seperti Akademi Fantasia atau program realiti lain. Peminat tidak harus menjadikan perkara ini satu isu.

"Saksikan dahulu bagaimana seseorang bintang itu mempersembahkan lagu mereka di pentas GV. Pemarkahan tidak dikira menerusi lagu apa yang dibawakan, tetapi bagaimana mereka persembahkan lagu tersebut.

"Sebelum ini, ada juga bintang yang membawakan lagu sendiri tetapi markah kedudukan mereka tidaklah berada di carta paling atas sekali," kata Raqim Ahmad selaku Ketua Saluran Melayu Astro.

Tambah Raqim, penyingkiran Nora juga bukan disebabkan isu pemilihan lagu. Sebelum ini, Nora dilanda kontroversi kerana enggan menyanyikan lagu pilihan media dan memilih untuk menyanyikan lagu sendiri.

Bagaimanapun, di konsert minggu separuh akhir, Nora akhirnya menyanyikan lagunya sendiri bersama lagu pilihan media secara medley.

"Pihak Astro ingin menjelaskan yang penyingkiran Nora bukanlah disebabkan oleh isu lagu yang terjadi sebelum ini. Beberapa hari sebelum konsert minggu separuh akhir, Nora sendiri yang mahu menyanyikan semula lagu pilihan media.

"Selepas markah tiga juri dikumpulkan, Nora mengutip mata paling rendah dan perjalanannya terhenti di konsert minggu separuh akhir.

"Bermula di musim pertama, pihak Astro memang menyerahkan kuasa pemarkahan di tangan juri profesional, bukan di tangan penonton. Pihak Astro juga yakin yang juri profesional yang dilantik sudah semestinya arif di dalam bidang mereka.

"Pengiraan markah setiap bintang juga dibuat secara telus dan ada auditor yang dilantik untuk menyelia markah bintang GV pada setiap minggu," katanya lagi.

GV 3 bersiaran secara langsung dari Auditorium MBSA pada setiap Ahad, pukul 9.00 malam serta boleh ditonton di Astro Ria (saluran 104) dan Astro Ria HD (saluran 123).

Konsert minggu akhir GV 3 bakal menyaksikan bintang GV 3 menyanyikan dua buah lagu. Enam bintang masih kekal berentap untuk merebut gelaran juara.







Komen Alyah Apabila Nabil Selalu Bahan Perkahwinannya Dengan Dato Ramli MS Di Gegar Vaganza

0
COM

Di pentas Gegar Vaganza, pengacara iaitu Nabil dan Jihan selalu mengusik dan menjadikan perkahwinan Dato Ramli MS dan Alyah sebagai bahan jenaka.

Dato Ramli MS merupakan juri tetap untuk rancangan realiti Gegar Vaganza musim kedua ini.

Ini respon dari Alyah tentang hal ini:

“Saya belum tengok lagi GV2 kerana hujung minggu saya bekerja, tetapi tahu mengenai usikan Nabil itu menerusi kawan-kawan. 

“Saya tahu Nabil seorang yang gila-gila, walaupun ada sesetengah orang berpendapat usikan Nabil itu keterlaluan tetapi saya tak pernah rasa apa-apa pun,” katanya kepada Astro Gempak.

“Datuk tak pernah pun bercerita tentang Nabil yang selalu menyakatnya, kerana kami tidak pernah mencampuri urusan kerja masing-masing"

Nampaknya Alyah langsung tak terguris dengan lawak Nabil itu. Malah, Ramli MS pun tiada bererita tentang lawak Nabil itu di rumah.

Selalu Bawa Helmet Dan Minta Tumpang Motor Setelah Di Selidik Ramai TERKEJUT Siapa Sebenarnya Dia

0
COM



http://www.jamgetah.com/2016/11/selalu-bawa-helmet-dan-minta-tumpang.html

Selalu Bawa Helmet Dan Minta Tumpang Motor. Setelah Di Selidik Ramai TERKEJUT Siapa Sebenarnya Dia !!!| Al-Kisah Untuk Warga Aloq Setaq Kedah Darul Aman hihihi.. Ni Cerita Lawak.. Hampa Yang Selalu menggunakan jalan raya mesti pernah terjumpa or terperasan seorang Uncle Cina ni??? Jom baca Novel seram sejuk ni sambil layan apakah ending citanie
Mula-Mula jumpa dia, Hampa akan rasa Bersimpati sebab kesusahan dia yang hampa nampak depan mata hampa.. x salah bersimpati.. Jom terjah nak cerita sikit..Pengalaman dok jumpa kot jalan raya hampir 5 Tahun!!!
Masa Auni Naik Motor Dulu nyaris2 menjadi mangsa Tumpangan oleh Uncle nie.. heheh Uncle ni dia ada Kembar uolls,, Dua2 sama peternabg dia suka pakai baju bunga2 peningalan mak diaorg yg dh meninggl.. n dia akan pakai kebykn baju bercorak kosong..
Diaorang ni akan berada di setiap lampu isyarat.. nak tau apa dia buat??? hahahah Dia akan lambai2 tangan nak tumpang org yang naik motosikl.. antara mangsa adalah yang paling awal smpai kat simpg lmpu isyart.. Helmet ??? x pyh risau si kembaq ni selalu bawa bersama2 kemana2 sahaja.. so bila dia nk tumpg hmpa yg naik moto tu,, dia kadg2 x cakp main rabat naik atas moto terus n baru ckp hntar kt dpn tu shaja..
Last sekali si tuan punya moto terpaksa antq ke destinasi uncle ni SEBENARNYA dari pengetahuan Auni, Uncle n si kembar ni adalah org yg ada duit cuma sangat2 berjimat n kedekut.. hasil peningalan keluargadari pagi smpai lah kemalam kemana sahaja diaorg nk p.. diaorg akan tumpang penunggang motosikal yg berada di lmpu isyrt.. terutama yg naik sorag2.. hahaha
Kalau ada 3 Juta Rakyat macam ni Mesti Harga Minyak Tak Naik.. sebab sentiasa menumpang.. eheh uncle ni ngn kembarnya sangat 2 educated,, BI baguih habaq hangg.. ampa x tengok dia buat surat suee org lagi
Pengalamn Auni sendiri masa buat sampling hampir 2 tahun di masa lalu.. uolls taw bagaimana dia berjimat dalam bab makan??? setengah org dia suka makan makanan kawan2 sebab nak bekukan duit dia.. sesetngah pulak suka makan n buat2 lupa nak bayar makanan lalu kawan bayarkan makanan n dia diamkn diri n anggap kawan belnja.. x elok mcm tu.. if makan minum jgn pekena kawan2 sebab uolls akan rugi bila org dah hilang kepecayaan.. okok smbung balik bab makan
pengalamn Auni sendiri si kembar ni terutamanya weekend diaorg akan ke Mydin, Pacific, Giant kdg2 malam ke Tesco .. taw x tujuan dia apa?? dia amik makanan promoter Sampling Buat.. makan free cekk oiii dari pagi smpai malam semua bnda dia dpt mkn free hahhah dengan cara p kt booth sampling n tumpang org untk ke pasaraya seterusnya..
One day.. adalah kawan Auni dah x nak bagi dia makan makanan sampling ialah dia melahap semua kot weii.. kitaorg ada bajet n kira2 untk sampling tu bukan suka2, dah tu x bgi dia makan uolls taw dia mengamuk n siap amik gmbq kawan auni ni.. kemudian taw dia buat apa??? dia email ke hq n bagi alasan pekerja ni x nak bg cstmr makan .. sngt2 educated Uncle ni.. lalu my frnz kena marh dgn suprvsr dia n di bnhty dri job tu.. semua ni sebab si uncle kembaq ni la
setelah pihak Hq asyik dapat aduan yg sama berulang2 lalu, depa pun siasat dengan pihak pasaraya baru depa taw yg buat aduan si kembaq ni n guna mcm2 nama email.. hahaha bijakkan dia so masa tahun 2012 tu pihak Giant aloq setaq securty dh x bg si uncle ni masuk pasaraya sebp menggngu kmi yg bekerja dstu.. semua kawan2 sampling mmg x suka dia n sangt2 lega dah x da ganguan dri si kembaq ni hahah n taun depan tu auni dh behenti job sampling tu.. sedikit alkisah si uncle ni..
haaaaa!!!! masa awal tahun 2016 kot uncle ni kena belasah teruk ngn mat motor hahhaha sebab dia main rabat naik surh antq sana sni pstu x dgq ckp pulk org x nk tumpg nak jugk naik last mamat tu belasah dia luka n lebam mata la jugk.. ni nk gelak sebab maybe si mat moto tu strss kot dh ckp x faham..
Bnyk kali jmpa ngn uncle ni, dia cam Auni n x suka Auni rasanya sebab dlu masa dia nak tumpg auni duduk kt seat kerusi moto belakg tu so x nk dgq apa dia ckp uolls bolh bayg dak masa tu auni atas moto mcm beruk kawai seat moto x maw tumpg dia.. Gila kott.. kang org ingt tu boyfenz auni pulk dh la masa tu gila kerja sana sni.. x da msa nk cinta2.. sejak tu klw dia nmpk auni mmg mulut dia maki2 hahah smpai sekrg fobia.. siap kunci keta risau terjebak dia buat tumpg pulk hahahha
Btw now dia dh gemuk sikit n dh semakin tua.. tapi cara otk dia fikir bab nak jimat nom 1.. mmg x penah isi minyk di petronas malaysia.. sebab sentiasa menumpg moto di lmpu2 isyart,, bab makan mmg cuppp yg Free semua.. Pernah jumpa di bank CIMB Bank aloq staq dia masuk. wang simpan cash 9000 RIBU LEBIH!!!Auni taw mana?? Sebab Auni belakg uncle ni nak masuk duit jugk.. tnya org bnk tu duit dia ka?? org bank ckp dia mmg slalu mai simpn duit.. katanya mmg dia berjimat n nmpk mcm sush kn.. tp x kawen depa 2 ni.. umh klw x slh taman golfada org ckp, tu pn yg tumpg dia.
Jom layan tengak video dia punya cara nk tumpg org mmg win.. Auni rasa Auni pun x leh buat mcm ni.. mmg winnBtw Baik, moto ni tumpgkn dia

Sumber :Ohmyviralterkini
Sumber: jamgetah

**[TERKINI] PERGHHHH TERLAJAK ROMANTIS BAK ''ROMEO AND JULIET''!! Jom tengok 35 foto eksklusif SEKITAR PERKAHWINAN LUFYA & ''DOKTOR KACAK'' yang berlangsung semalam!! Foto no#8, 10, 19, 24 & 33 tu paling "Sweet", "Menusuk Kalbu" & "Meruntun Jiwa" sekali!!! Foto no.#27 tu "satu seumpamanya" dalam sejarah perkahwinan artis Malaysia.........**

0
COM




PPada jam 8.32 malam semalam, pelakon Lufya Omar, 31, telah selamat bergelar isteri kepada doktor kacak, Che Muhammad Hafiz Che Baharom dengan sekali lafaz.

Pasangan ini dinikahkan bapa pengantin perempuan, Sheikh Omar Sheikh Abdullah. Upacara pernikahan disaksikan Pendaftar Perkahwinan dan Rujuk Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan, Hazman Hashim. 


Majlis pernikahan yang berlangsung di Laman Cinta Nirwana itu dihadiri kira-kira 200 tetamu terdiri keluarga kedua-dua pihak dan rakan terdekat pasangan berkenaan.

Dalam majlis tersebut, Lufya yang popular dengan drama Umairah di TV3, menerima mas kahwin RM2,000 daripada suaminya. Bagaimanapun, jumlah wang hantaran dirahsiakan.

Barang hantaran pula, pengantin perempuan menyerahkan sembilan dulang berbalas tujuh dulang daripada pengantin lelaki. 




Lufya atau nama sebenarnya Lutfyah Sheikh Omar, 31, ketika ditemui meluahkan rasa syukurnya apabila majlis pernikahan selesai seperti dirancang.

Ditanya mengenai suaminya, Lufya menyifatkan Che Muhammad Hafiz sangat positif dalam banyak perkara.

"Fasa baharu buat kami sudah bermula. Alhamdulillah, saya nampak kesungguhannya memperisterikan saya. 




"Saya bersyukur dipertemukan jodoh dengan lelaki kacak dan lebih utama dia sangat menghormati ahli keluarga dan mempunyai ciri-ciri suami yang baik... Hatinya sangat baik. Dia juga seorang yang bijak, penyayang, 'happy go lucky', penyabar dan romantik," ujar Lufya.

Selepas acara akad nikah selesai, pasangan ini diraikan dalam satu majlis resepsi pula yang diadakan di lokasi sama.

Pasangan ini mengikat tali pertunangan secara tertutup yang hanya dihadiri keluarga terdekat pada Julai lalu. 































































Komen Pedas Shebby Singh Buat Jurulatih Harimau Malaysia Ong Kim Swee Setelah Malaysia Gagal Layak Ke Separuh Akhir

0
COM


"Pemilihan Darren Lok merupakan satu jenaka yang perlu diperjelaskan oleh Ong Kim Swee". - Shebby Singh.

Tindakan Mengejutkan Pemain Dari Arab Ini Telah Merosakkan Imej Sukan Futsal

0
COM




Anda MASIH ingat Ku Yusry Pelakon UTAMA Drama SUTUN Sebagai LELAKI Lembut, ?? Inilah 3 FOTO Terbarunya Yang SUDAH Menjadi "lelaki"Sebenar.. PERGHHh!! Memang KACAK.. Mesti RAMAI Gadis JATUH HATI!!!

0
COM






Si Anak Menjumpai Bilik Rahsia Ibubapanya Ketika Bermain-Main, NAMUN Apa Yang Ditemui Anak Itu Di Dalamnya Amat MENGEJUTKAN…

0
COM

loading...
Pulang kampung adalah hal yang menyenangkan, seperti pria bernama Elvecio asal Amerika Serikat, sudah 12 tahun meninggalkan rumah masa kecilnya karena pindah ke rumah baru bersama kedua orangtuanya.
Karena Elvecio merasa sudah lama tidak mengunjungi rumah masa kecilnya, akhirnya ia pun memutuskan untuk kembali ke rumah tersebut karena rasa rindunya kepada rumah tempat ia bermain pada waktu kecil tersebut.
Sesampai di sana Elvecio pun langsung menelusuri di setiap tempat dan ruang di dalam rumahnya. Ia memperhatikan setiap ruangan yang ia masuk sambil mengenang masa kecil yang bahagia baginya
Namun, saat asyik bernostalgia, ia pun melihat sebuah ruangan yang tak pernah ia tahu selama tinggal di rumah tersebut dan sampai sekarang
Ruangan tersebut berada didalam kamar orangtuanya. Orangtuanya pun tak pernah menceritakan atau memberitahu jika ada ruangan rahasia milik mereka yang terletak di kamar mereka.
Karena rasa penasaran dengan isi dari ruangan rahasia tersebut, akhirnya Elvecio pun segera masuk dan melihat ada beberapa bunker dan lemari besi yang tidak ia ketahui apa isinya.
Selain itu ada juga sejumlah pintu dan satu diantar pintu telah dikunci dengan gembok besar. Lalu, ada juga sebuah dinding berlubang yang dilapisi kayu tipis.
Elvecio sendiri mengaku bingung dengan ruangan tersebut, kenapa orangtuanya membuat ruangan yang aneh dan sangat rahasia tersebut.
Rasa penasaran pun semakin besar dalam dirinya setelah memasuki ruangan itu. Terutama pada salah satu pintu yang digembok dengan gembok besar itu. Lalu, ia juga penasaran dengan maksud kedua orangtuanya dengan membangun dinding berlubang yang dilapisi kayu tipis tersebut.
Elvecio pun berpikir ada sesuatu yang disembunyikan oleh kedua orangtuanya di ruangan rahasia itu. Ia pun ingin pulang untuk menanyakan kepada kedua orangtuanya tentang kamar rahasia tersebut.